Krukker og tørrede blomster

Krukker og tørrede blomster

 

Håndlavede krukker

En af de voksende og uundgåelige boligtrends er unikke og håndlavede krukker dekoreret med tørrede blomster. Krukkerne og blomsterne giver rummet sjæl og personlighed. 

 

MUUBS’ designfilosofi har stor respekt for naturen og dens naturlige autentiske skønhed. Derfor ønsker vi at inspirere dig til at finde inspiration i den naturlige enkelthed. 

 

I naturen finder du et smukt udvalg af blomster, grene og blade i autentiske farver. Farver og materialer i grønne, brune, beige og orange/rødlige farver har længe været in, og de tørrede blomster passer perfekt ind i denne æstetik. 

 

Alt i din have kan bruges, så gå på opdagelse efter de skjulte skatte. Lad blomsterne tørre, og se den magiske tranformation. 

 


Hvilke blomster kan tørres? 

Alle blomster kan tørres, men nogle er mere egnede end andre. De bedste blomster, du kan bruge til at tørre, er dem med et lavt væskeindhold. De har nemmere ved at tørre og farven er lettere at bevare. 

 

Herunder giver vi dig et par eksempler på blomster du kan tørre.

EUKALYPTUS / Repræsenterer opdelingen af underverdenen, jorden og himlen.

HOTENSIA / Repræsenterer taknemmelighed, nåde og skønhed.

PROTEA / Repræsenterer forandring og håb.


 

Sådan tørre du blomsterne

Egnede blomster til tørring

Hvis blomsten har et lavt væskeindhold, kan du tørre blomsten eller din buket direkte i en vase. Der må meget gerne være lidt vand i vasen under tørringsprocessen, og når blomsten så småt begynder at visne sprayer du den med hårlak eller ’Elefanthud spray’, som er velegnet til blomster.

 

Når blomsten er helt tør, klipper du forsigtigt spidsen af stilken og sætter den tilbage i vasen uden vand.

Mindre egnede blomster til tørring 

Hvis blomsten derimod har et højt væskeindhold, vil tørringsprocessen tage lidt længere tid. Før blomsten eller buketten begynder at tørre sprayer du den med hårlak eller ’Elefanthud spray’.

 

Hæng nu blomsten på hovedet f.eks. ved at binde en snor om blomsten/buketten og hænge den op med en tøjklemme et mørkt og tørt sted. Nu skal du blot vente til blomsten er helt tør.    Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar